Renovlies behang


Renovlies behang wordt al jaren lang toegepast in woningen. Vroeger werd het veel gebruikt bij renovaties, oude wanden werden dan voorzien van een laag renovatievlies. Waardoor de muren er weer voor een lange tijd mee konden.

 

Tegenwoordig wordt renovlies veel gebruikt in de nieuwbouwwoningen, die worden standaard behang klaar opgeleverd. Als afwerking in nieuwbouwwoningen zijn er meerdere afwerkingen mogelijk. Stukadoren, spachtelputsen, spuitwerk, sauzen, behangen of renovlies en daarna sausen. Een nieuwbouwwoning gaat altijd nog een beetje werken in de eerste 5 jaar, daarom wordt stuken altijd in het begin afgeraden, vanwege schuurvorming. Hier heeft u geen last van met renovlies.

 

 

Renovlies / Glasvezelbehang

 

Renovlies behang wordt ook wel glasvezelbehang of glasvliesbehang genoemd. Het is een glasvezelbehang waarbij de structuur van het behang niet zichtbaar is, het geeft dus een gladde afwerking. Nadat het gesaust is lijkt het net of de wanden gestuukt zijn. Renovatievliesbehang is te krijgen op papier- en glasvezelbasis, maar ook in verschillende diktes. Hoe dikker het behang hoe beter de kwaliteit en hoe minder oneffenheden u zal terugvinden. 

 

 

 

Waarom renovlies behang?

 

Renovliesbehang is tegenwoordig een stuk populairder geworden. Het is een stevig materiaal, met als hij goed wordt aangebracht het net lijkt of de wanden zijn gestuukt. Er kan altijd scheurvorming voor komen in wanden, maar dit is minder zichtbaarder met renovlies dan wanneer de wanden gestuukt zijn. Het is ook een stuk sterker dan stukwerk, zo zie je minder butsen en krassen in de wanden door de jaren heen.

 

 

De voordelen en nadelen

 

Renovlies behang is een zeer sterk behang dat vele voordelen kent. Het zorgt voor een naadloze afwerking van uw nieuwbouw wanden en het verkleint de kans op scheuren en andere oneffenheden en is krimpscheur overbruggend. Bovendien is het brandveilig/brandvertragend en isolerend.

Een nadeel is dat de naden heel licht zichtbaar blijven en de grote scheuren minder goed worden opgevangen. Ook is het erg belangrijk dat de hoeken goed worden verwerkt door de professional anders is het mogelijk dat er plooien in de hoeken ontstaan.


Wilt u graag persoonlijk advies na het lezen van deze blog? Neem dan contact op.

Ik help u graag met de juiste keuze voor uw woning!


Reactie schrijven

Commentaren: 0

CONTACTGEGEVENS

Fred schilder- en behangwerken

Werkplaats

Edisonstraat 3AA

1704 RL Heerhugowaard

PERSOONLIJK ADVIES

Bel voor persoonlijk advies

06-24856024 of stuur een e-mail naar info@fredschilderwerken.