blog


Airless spuiten van muren en/of plafonds

Bent u van plan om uw muren of de plafonds van uw nieuwbouwwoning of bestaande woning te schilderen? Kies dan voor airless spuiten, strepen en banen zijn dan verleden tijd. Met de nieuwe airless verfspuit krijgt u keer op keer het gewenste resultaat!

 

Er zijn verschillende manieren om de muren of het plafond te voorzien van een nieuwe verflaag. De muren of het plafond kunnen gesaust worden, maar u kunt ook kiezen voor een nieuwe techniek airless spuiten.

 

De airless spuit wordt met een zeer hoge druk van 200 barr gespoten, de verf komt er dan verneveld uit waardoor er geen strepen of banen zichtbaar zijn. Ook heeft deze methode een hoge snelheid waardoor de verf nat op nat gespoten wordt, dit zorgt ervoor dat de verf mooi in elkaar overloopt.

 

Het verfspuiten zorgt op strakke muren voor een mooi en glad resultaat, op een snellere manier!

 

Omdat het spuiten veel nevel achterlaat, is het van belang dat de ruimte goed wordt afgeplakt. Denk hierbij aan ramen, kozijnen en trappen. Het liefst wordt dit ook gedaan in lege ruimtes, denk hierbij aan geen meubels of accessoires.

 

Kan je airless latex spuitwerk bijwerken of repareren?

meer lezen 0 Berichten

Wat is belangrijk voor uw nieuwbouwwoning?


Eindelijk is het dan zover, u krijgt de sleutel van de woning! Nu gaat alles beginnen, maar waar moet u rekening mee houden?

 

Als een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd zit er nog heel veel bouwvocht in de woning. In de wintermaanden zal dat meer zijn dan in de zomermaanden. Het is belangrijk om eerst aan de schilder te vragen hoe nat de wanden en woning is voor dat hij aan de slag gaat. Zo voorkom je problemen met de afwerking van de woning.

 

wandafwerking

 

De wanden zullen in de eerste twee jaar nog gaan werken. Dit houdt in dat er scheuren kunnen ontstaan, hiermee moet u rekening houden met het kiezen van de wandbekleding. U wilt niet dat de er scheurvorming ontstaat in het stukwerk. De beste opties voor muren in een nieuwbouwhuis zijn glasvezelbehang of direct schilderen op het beton.

 

Glasvezelbehang

Dit behang vormt een stevige beschermlaag voor je wanden. Als er scheuren ontstaan, vangt het glasvezelbehang deze op. Er is dan niks van de scheuren te zien. Bovendien voorkomt het glasvezelbehang dat de muur verder scheurt of afbrokkelt.

 

Direct schilderen op het beton

Je kunt de betonnen wanden schuren, gaatjes opvullen, en behandelen met voorstrijk. Vervolgens kun je de wanden dan verven. Na een tijd kunnen er barsten zichtbaar worden vanwege het verdampende vocht. Maar het voordeel is dat je deze kun je dan gemakkelijk opvullen en overschilderen.


Binnenschilderwerk

Bij een nieuwbouwwoning kunnen de kozijnen meteen geschilderd worden, in elke gewenste kleur. Het is belangrijk om het binnenschilderwerk elke 7 jaar te herhalen en het buitenschilderwerk elke 5 jaar te herhalen. Ook is het verstandig om na te vragen wat voor basis verf er is gebruikt op de nieuw geplaatste kozijnen, zo kan de schilderen voor de juiste type verf kiezen.

 

 

meer lezen 0 Berichten

Renovlies behang


Renovlies behang wordt al jaren lang toegepast in woningen. Vroeger werd het veel gebruikt bij renovaties, oude wanden werden dan voorzien van een laag renovatievlies. Waardoor de muren er weer voor een lange tijd mee konden.

 

Tegenwoordig wordt renovlies veel gebruikt in de nieuwbouwwoningen, die worden standaard behang klaar opgeleverd. Als afwerking in nieuwbouwwoningen zijn er meerdere afwerkingen mogelijk. Stukadoren, spachtelputsen, spuitwerk, sauzen, behangen of renovlies en daarna sausen. Een nieuwbouwwoning gaat altijd nog een beetje werken in de eerste 5 jaar, daarom wordt stuken altijd in het begin afgeraden, vanwege schuurvorming. Hier heeft u geen last van met renovlies.

 

 

Renovlies / Glasvezelbehang

 

Renovlies behang wordt ook wel glasvezelbehang of glasvliesbehang genoemd. Het is een glasvezelbehang waarbij de structuur van het behang niet zichtbaar is, het geeft dus een gladde afwerking. Nadat het gesaust is lijkt het net of de wanden gestuukt zijn. Renovatievliesbehang is te krijgen op papier- en glasvezelbasis, maar ook in verschillende diktes. Hoe dikker het behang hoe beter de kwaliteit en hoe minder oneffenheden u zal terugvinden. 

 

 

 

Waarom renovlies behang?

 

Renovliesbehang is tegenwoordig een stuk populairder geworden. Het is een stevig materiaal, met als hij goed wordt aangebracht het net lijkt of de wanden zijn gestuukt. Er kan altijd scheurvorming voor komen in wanden, maar dit is minder zichtbaarder met renovlies dan wanneer de wanden gestuukt zijn. Het is ook een stuk sterker dan stukwerk, zo zie je minder butsen en krassen in de wanden door de jaren heen.

 

 

De voordelen en nadelen

 

Renovlies behang is een zeer sterk behang dat vele voordelen kent. Het zorgt voor een naadloze afwerking van uw nieuwbouw wanden en het verkleint de kans op scheuren en andere oneffenheden en is krimpscheur overbruggend. Bovendien is het brandveilig/brandvertragend en isolerend.

Een nadeel is dat de naden heel licht zichtbaar blijven en de grote scheuren minder goed worden opgevangen. Ook is het erg belangrijk dat de hoeken goed worden verwerkt door de professional anders is het mogelijk dat er plooien in de hoeken ontstaan.


Wilt u graag persoonlijk advies na het lezen van deze blog? Neem dan contact op.

Ik help u graag met de juiste keuze voor uw woning!


0 Berichten

Binnenschilderwerk


Is de binnenkant van uw huis toe aan een schilderbeurt? De vraag is eigenlijk wanneer moet u binnenhuis weer aan de slag?

Binnenschilderwerk is net zo belangrijk als buitenschilderwerk. Een huis moet onderhouden worden, zowel binnen als buiten. Het hoeft misschien alleen niet zo snel als buiten, maar moet wel eens in de 5-7 jaar weer een keer opgefrist worden. Het allerbeste is zelfs nog het binnenschilderwerk elk jaar bij te houden, zo kunt u ook in stappen werken en hoeft niet alles in een keer.

 

Denk hierbij aan de kozijnen die beschermt moeten worden tegen verkleuring en vocht. Deuren en deurposten, die ook hun beschadigingen kunnen oplopen door dagelijks gebruik. Dit geldt ook voor trappen en wanden.

meer lezen 0 Berichten

Wat is glasvezelbehang?


glasvezelbehang

 

Bent u benieuwd wat glasvezelbehang is, lees dan deze blog!

 

Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels daar waar normale soorten behang vaak gemaakt worden van papier.
De glasvezels worden op een speciale manier verweven. Vervolgens worden ze geperst net zo lang tot er een enorm fijn en heel erg sterk gaas ontstaat.

 

Glasvezelbehang is beschikbaar in verschillende structuren zoals, de visgraatstructuur, de zigzagstructuur, de ruitstructuur en de weefstructuur.

 

Glasvezelbehang is maar in één kleur leverbaar en dat is de kleur neutraal wit, het glasvezelbehang is gemakkelijk over te schilderen met latexverf.
U kunt dus uiteindelijk een unieke en warme uitstraling creëren die voldoet aan uw eigen wensen.

 

Het nadeel van glasvezelbehang is dat het lastig te verwijderen is. Het behangen zelf is erg eenvoudig.

Glasvezelbehang wordt vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te versterken. Is het pleisterwerk of het stucwerk van een muur niet zo goed, dan kunt u dit met glasvezelbehang keurig tegen de muur houden.

 

Het pleisterwerk of het stucwerk krijgt dan niet de kans om verder af te brokkelen. Wanneer u het glasvezelbehang voornamelijk heeft aangebracht om de muur te beschermen dan kunt u er gewoon overheen behangen. U kunt er echter ook over heen schilderen. De structuur van het glasvezelbehang blijft dan gewoon behouden.

U kunt daarnaast ook overwegen om geluiddempend glasvezelbehang te kopen. Deze geluiddempende varianten van glasvezelbehang zijn echter wel iets dikker dan het normale glasvezelbehang. Wat ook een feit is dat glasvezelbehang niet of nauwelijks zal branden.

 

Wilt u graag persoonlijk advies over glasvezelbehang, neem dan contact met mij op!

 0 Berichten

CONTACTGEGEVENS

Fred schilder- en behangwerken

Werkplaats

Edisonstraat 3AA

1704 RL Heerhugowaard

PERSOONLIJK ADVIES

Bel voor persoonlijk advies

06-24856024 of stuur een e-mail naar info@fredschilderwerken.