blog


Renovlies behang


Renovlies behang wordt al jaren lang toegepast in woningen. Vroeger werd het veel gebruikt bij renovaties, oude wanden werden dan voorzien van een laag renovatievlies. Waardoor de muren er weer voor een lange tijd mee konden.

 

Tegenwoordig wordt renovlies veel gebruikt in de nieuwbouwwoningen, die worden standaard behang klaar opgeleverd. Als afwerking in nieuwbouwwoningen zijn er meerdere afwerkingen mogelijk. Stukadoren, spachtelputsen, spuitwerk, sauzen, behangen of renovlies en daarna sausen. Een nieuwbouwwoning gaat altijd nog een beetje werken in de eerste 5 jaar, daarom wordt stuken altijd in het begin afgeraden, vanwege schuurvorming. Hier heeft u geen last van met renovlies.

 

 

Renovlies / Glasvezelbehang

 

Renovlies behang wordt ook wel glasvezelbehang of glasvliesbehang genoemd. Het is een glasvezelbehang waarbij de structuur van het behang niet zichtbaar is, het geeft dus een gladde afwerking. Nadat het gesaust is lijkt het net of de wanden gestuukt zijn. Renovatievliesbehang is te krijgen op papier- en glasvezelbasis, maar ook in verschillende diktes. Hoe dikker het behang hoe beter de kwaliteit en hoe minder oneffenheden u zal terugvinden. 

 

 

 

Waarom renovlies behang?

 

Renovliesbehang is tegenwoordig een stuk populairder geworden. Het is een stevig materiaal, met als hij goed wordt aangebracht het net lijkt of de wanden zijn gestuukt. Er kan altijd scheurvorming voor komen in wanden, maar dit is minder zichtbaarder met renovlies dan wanneer de wanden gestuukt zijn. Het is ook een stuk sterker dan stukwerk, zo zie je minder butsen en krassen in de wanden door de jaren heen.

 

 

De voordelen en nadelen

 

Renovlies behang is een zeer sterk behang dat vele voordelen kent. Het zorgt voor een naadloze afwerking van uw nieuwbouw wanden en het verkleint de kans op scheuren en andere oneffenheden en is krimpscheur overbruggend. Bovendien is het brandveilig/brandvertragend en isolerend.

Een nadeel is dat de naden heel licht zichtbaar blijven en de grote scheuren minder goed worden opgevangen. Ook is het erg belangrijk dat de hoeken goed worden verwerkt door de professional anders is het mogelijk dat er plooien in de hoeken ontstaan.


Wilt u graag persoonlijk advies na het lezen van deze blog? Neem dan contact op.

Ik help u graag met de juiste keuze voor uw woning!


0 Berichten

Binnenschilderwerk


Is de binnenkant van uw huis toe aan een schilderbeurt? De vraag is eigenlijk wanneer moet u binnenhuis weer aan de slag?

Binnenschilderwerk is net zo belangrijk als buitenschilderwerk. Een huis moet onderhouden worden, zowel binnen als buiten. Het hoeft misschien alleen niet zo snel als buiten, maar moet wel eens in de 5-7 jaar weer een keer opgefrist worden. Het allerbeste is zelfs nog het binnenschilderwerk elk jaar bij te houden, zo kunt u ook in stappen werken en hoeft niet alles in een keer.

 

Denk hierbij aan de kozijnen die beschermt moeten worden tegen verkleuring en vocht. Deuren en deurposten, die ook hun beschadigingen kunnen oplopen door dagelijks gebruik. Dit geldt ook voor trappen en wanden.

meer lezen 0 Berichten

Wat is glasvezelbehang?


glasvezelbehang

 

Bent u benieuwd wat glasvezelbehang is, lees dan deze blog!

 

Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels daar waar normale soorten behang vaak gemaakt worden van papier.
De glasvezels worden op een speciale manier verweven. Vervolgens worden ze geperst net zo lang tot er een enorm fijn en heel erg sterk gaas ontstaat.

 

Glasvezelbehang is beschikbaar in verschillende structuren zoals, de visgraatstructuur, de zigzagstructuur, de ruitstructuur en de weefstructuur.

 

Glasvezelbehang is maar in één kleur leverbaar en dat is de kleur neutraal wit, het glasvezelbehang is gemakkelijk over te schilderen met latexverf.
U kunt dus uiteindelijk een unieke en warme uitstraling creëren die voldoet aan uw eigen wensen.

 

Het nadeel van glasvezelbehang is dat het lastig te verwijderen is. Het behangen zelf is erg eenvoudig.

Glasvezelbehang wordt vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te versterken. Is het pleisterwerk of het stucwerk van een muur niet zo goed, dan kunt u dit met glasvezelbehang keurig tegen de muur houden.

 

Het pleisterwerk of het stucwerk krijgt dan niet de kans om verder af te brokkelen. Wanneer u het glasvezelbehang voornamelijk heeft aangebracht om de muur te beschermen dan kunt u er gewoon overheen behangen. U kunt er echter ook over heen schilderen. De structuur van het glasvezelbehang blijft dan gewoon behouden.

U kunt daarnaast ook overwegen om geluiddempend glasvezelbehang te kopen. Deze geluiddempende varianten van glasvezelbehang zijn echter wel iets dikker dan het normale glasvezelbehang. Wat ook een feit is dat glasvezelbehang niet of nauwelijks zal branden.

 

Wilt u graag persoonlijk advies over glasvezelbehang, neem dan contact met mij op!

 0 Berichten

Het buitenwerk schilderen


Wanneer moet U HET buitenwerk schilderen?

 

Is uw buitenschilderwerk weer aan vernieuwing toe? Lees dan deze blog voor meer informatie.

 

BUITENSCHILDERWERK

Buitenschilderwerk is namelijk eens in de 5 jaar toe aan vernieuwing. De exacte levensduur van buitenschilderwerk verschilt per woning. 
Het ligt er ook aan of u in de afgelopen jaren het buitenschilderwerk hebt onderhouden. Als u het buitenschilderwerk 1 of 2 keer per jaar grondig schoonmaakt,

kan het de levensduur van het schilderwerk verlengen.

Wanneer ziet u dat het buitenwerk (kozijnen en deuren) weer geschilderd moet worden?

 

  1. Het schilderwerk blaasjes of scheurtjes vertoont.
  2. De verf poedert of loslaat.
  3. U andere beschadigingen ziet, zoals houtrot.
  4. Uw buitenschilderwerk verkleurd is.
  5. Als er vocht aan de binnenkant van het kozijn lekt.

Is uw buitenschilderwerk beschadigd, wacht dan niet te lang met het inschakelen van een schilder. Hoe langer u wacht, hoe erger de situatie wordt.  De kosten worden dan alleen maar hoger, omdat de reparatie werkzaamheden veel moeilijker worden.

 

Het belangrijkste is dat u zich altijd goed laat adviseren door de schilder. De schilder moet verstand hebben van zaken en met u mee denken over het schilderwerk, kleur en materialen.

 

Wilt u graag persoonlijk advies na het lezen van deze blog?

 

meer lezen 0 Berichten


CONTACTGEGEVENS

Fred schilder- en behangwerken
Berenkoog 14
1822 BJ Alkmaar


PERSOONLIJK ADVIES

Bel voor persoonlijk advies

06-24856024 of stuur een e-mail naar info@fredschilderwerken.