Wat is belangrijk voor uw nieuwbouwwoning?


Eindelijk is het dan zover, u krijgt de sleutel van de woning! Nu gaat alles beginnen, maar waar moet u rekening mee houden?

 

Als een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd zit er nog heel veel bouwvocht in de woning. In de wintermaanden zal dat meer zijn dan in de zomermaanden. Het is belangrijk om eerst aan de schilder te vragen hoe nat de wanden en woning is voor dat hij aan de slag gaat. Zo voorkom je problemen met de afwerking van de woning.

 

wandafwerking

 

De wanden zullen in de eerste twee jaar nog gaan werken. Dit houdt in dat er scheuren kunnen ontstaan, hiermee moet u rekening houden met het kiezen van de wandbekleding. U wilt niet dat de er scheurvorming ontstaat in het stukwerk. De beste opties voor muren in een nieuwbouwhuis zijn glasvezelbehang of direct schilderen op het beton.

 

Glasvezelbehang

Dit behang vormt een stevige beschermlaag voor je wanden. Als er scheuren ontstaan, vangt het glasvezelbehang deze op. Er is dan niks van de scheuren te zien. Bovendien voorkomt het glasvezelbehang dat de muur verder scheurt of afbrokkelt.

 

Direct schilderen op het beton

Je kunt de betonnen wanden schuren, gaatjes opvullen, en behandelen met voorstrijk. Vervolgens kun je de wanden dan verven. Na een tijd kunnen er barsten zichtbaar worden vanwege het verdampende vocht. Maar het voordeel is dat je deze kun je dan gemakkelijk opvullen en overschilderen.


Binnenschilderwerk

Bij een nieuwbouwwoning kunnen de kozijnen meteen geschilderd worden, in elke gewenste kleur. Het is belangrijk om het binnenschilderwerk elke 7 jaar te herhalen en het buitenschilderwerk elke 5 jaar te herhalen. Ook is het verstandig om na te vragen wat voor basis verf er is gebruikt op de nieuw geplaatste kozijnen, zo kan de schilderen voor de juiste type verf kiezen.

 

 

Wilt u graag persoonlijk advies na het lezen van deze blog? Neem dan contact op.

Plan slim, dus zoek alles ver van te voren uit!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

CONTACTGEGEVENS

Fred schilder- en behangwerken

Werkplaats

Edisonstraat 3AA

1704 RL Heerhugowaard

PERSOONLIJK ADVIES

Bel voor persoonlijk advies

06-24856024 of stuur een e-mail naar info@fredschilderwerken.